Fem tips för bättre porträtt

    ·  Porträtt, Tips
 
- För mer variation förflytta dig eller modellen så att hon/han hamnar i hörnet av bilden istället för mitten som man oftast ser.
 
- Låt personen få göra något medan du tar bilden eller använda sig av ett förmål t.ex. en gammal cykel eller ballonger för att få mer liv i bilden. Det kan även göra att modellen känner sig tryggare om hon/han inte blivit fotograferad förut. 
 
- Ta bilder från olika vinklar. Som jag beskrev i förra inlägget så valde jag att ställa mig uppe på en sten medan jag sa till Kajsa att ställa sig nedanför. Det blir mer variation och roligare bilder.
 
- Välj ett lågt bländartal. Det gör att modellen hamnar i fokus och bakgrunden blir "suddig", som ni kan se på bilden ovanför. 
 
- Sist men inte minst fotografera i en miljö där modellen känner sig bekväm. Sätt på musik i bakgrunden, ta med lite fika och ha kul! 
 
 Om ni har fler frågor om porträttfografering så får ni gärna skicka iväg ett mail till vilmaalvinablogg@gmail.com. Ett stort lycka till!!

Mitt namn är Vilma Enquist och jag är 17 år. Jag bor för nuvarande i Umeå och pluggar samhällsprogrammet vid Midgård. Min stora passion i livet är fotografering och allt som har med det att göra. Men jag tycker även om att mysa framför en bra serie, umgås med människor, titta på hockey och hänga i kyrkan. Min dröm är att bli fotograf och starta ett eget fotoföretag. Jag har stark tro på Jesus och tillbringar därför mycket av min tid i min kyrka. I min blogg får du följa mitt stora fotointresse samt se hur mitt liv kan se ut. Välkommen till min värld!

Kontakt: vilmaalvinablogg@gmail.com