Redo för jobb

    ·  Natur, Vardag, Vilma
Söndagen spenderas med släkten ute på ett ställe som heter Munviken. Där är det otroligt fint med båda sandstrand och stora stenar. Jag passade såklart på att fotografera i denna mysiga miljö. Efter vi hade fikat och gått runt lite där for vi till min morbror och hans sambo som bor i Lövånger. Vi umgicks, spelade boll(såklart vann tjejerna), åt middag och hade det allmänt trevligt. 
 
Nu ligger jag helt slut i sängen och mina ögonlock känns tunga som bly. I morgon är det första dagen på jobbet och gissa om jag är nervös! Men jag ser även fram emot att få börja jobba. Efter jobbet i morgon ska jag hem till Ebba och äta middag. Ska bli så mysigt med lite kvalitetstid med min fina vän! Vad ska ni göra imorgon? Kommentera! Nu ska jag bara slappa framför TV:n innan läggdags. Vi hörs!

Tre vanliga frågor som jag får om kristen tro

    ·  Frågar & svar, Vilma
Hej. Detta inlägg kommer bli lite ovanligare än vad jag tidigare publicerat på bloggen. Jag har funderat en längre tid över att göra ett sådant här inlägg där jag svarar på några frågor som jag ofta får angående min tro. 
 
1. Vad gör du i kyrkan? Denna fråga får jag väldigt ofta. Människor som inte är bekanta med kristen tro eller varit i en kyrka förut tänker nog oftast att kyrkan är väldigt strikt. Många som jag känner ställer ofta frågan: Vilma, sitter ni bara och ber/läser bibeln? Visst, det är en stor del av vad vi gör men det är så mycket mer.  I kyrkan, på konferenser, läger, bibelstudium mm upplever jag gemenskap, kärlek och glädje. Dels med andra kristna men främst med Gud. Men ibland kan bara jag och mina kompisar hänga i kyrkan för att umgås med varandra, spela spel, se film, övernatta mm. 
 
2. Varför blev du kristen? Jag är uppvuxen i en kristen familj och har gått till kyrkan sedan jag föddes. När jag var mindre följde jag bara med, deltog på läger och "levde" på mina föräldrars tro. Men desto äldre jag blev började jag fundera på om jag trodde på Gud. Jag tvivlade väldigt mycket till en början och frågade Gud vad jag behövde göra för att bli kristen. De senaste åren har jag dock insett att det inte är genom meriter eller hur mycket jag kan om bibeln som gör mig kristen. Det handlar om att tro och lägga sitt liv i Guds händer. 
 
3. Har du fått något bönesvar? Ja, det har jag. Jag tror många, även kristna, får för sig att bönesvar behöver oftast bara vara "stora" händelser eller förändringar men det kan vara något som vi anser är jättelitet. Jag hade det ganska tungt i slutet av nian bland annat på grund av att min mormor dog vid nyår. Jag såg inte fram emot sommarlovet och tänkte att det skulle bli ännu jobbigare då alla vanor och "måsten" försvann. Jag och mina föräldrar bad därför till Gud att jag skulle få ett sommarjobb. Jag sökte till att sommarjobba på en kyrkogård. Cirka 300 personer sökte varav 11 skulle lottas ut och få jobbet. Gissa vem som blev en av dem? Jag! Detta gav mig styrka och gjorde att sommarlovet 2015 blev mycket bättre än förväntat. 
 
Jag hoppas att detta inlägg var roligt och intressant. Om ni har några andra frågor så tveka inte att höra av er! 
 
 

Några frukter

    ·  Stilleben
 
Att fotografera stilleben är så kul! Jag måste definitivt göra det oftare! Dessa bilder tog jag med hjälp av en skokartong som jag hade inrett med vita papper. Vad tycker ni? Kommetera gärna om ni har några förslag på vad jag kan fotografera i framtiden.
 
Imorgon kommer ett lite annorlunda inlägg där jag svarar på tre vanliga frågor som jag får om min tro. Hoppas ni kommer att gilla det!:) 

Mitt namn är Vilma Enquist och jag är 17 år. Jag bor för nuvarande i Umeå och pluggar samhällsprogrammet vid Midgård. Min stora passion i livet är fotografering och allt som har med det att göra. Men jag tycker även om att mysa framför en bra serie, umgås med människor, titta på hockey och hänga i kyrkan. Min dröm är att bli fotograf och starta ett eget fotoföretag. Jag har stark tro på Jesus och tillbringar därför mycket av min tid i min kyrka. I min blogg får du följa mitt stora fotointresse samt se hur mitt liv kan se ut. Välkommen till min värld!

Kontakt: vilmaalvinablogg@gmail.com