Skrana eller madrass?

 
Halloj! Idag var vi lediga och då passa jag och några från klass på att fara och åka skrana i Bräntberget, en slalombacke här i Ume. Riktigt kul men det gick fruktansvärt snabbt! Efteråt for vi till Petter en stund och värmde oss. När vi ändå är inne på ämnet, säger ni skrana eller madrass? Kommentera!
 
Jag ska snart städa mitt rum bland annat. Senare ikväll kanske jag hittar på något med Kajsa, vi får se vad jag orkar. Imorgon är det "kalas" här. Min morbror, farbror, kusin och Karro kommer hit på fika, så det blir nog trevligt. På kvällen anordnar min kyrka ett ungdomsmöte som jag ska leda vilket jag ser fram emot mycket. Ha en bra helg!!

Kommentarer
Postat av: Frida

Vilka fina bilder :)

Svar: Tack så mycket!!:)
Vilma Enquist

2016-01-22 / 18:26:06
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Anonym

Skranaaaaaaa såklart!!!!

Svar: Haha det är bra Deborah!!
Vilma Enquist

2016-01-24 / 21:55:16
Postat av: Anonymus12345678910

Det heter faktist madrass! Skrana är en fågel

2016-01-24 / 21:55:31
Postat av: Anonymissssssss

Ingen fågelskådare har någonsin träffat på en skrana. Skrana är enligt svensk ordbok en vinterleksak som man åker på i backen!

2016-01-24 / 22:07:17
Postat av: Lisa @ Duttis

Har aldrig hört ordet skrana förut, vart kommer det ifrån? Klart det heter madrass, om det nu är en madrass man åker på. Annars finns det ju tefat, pulka och stjärtlapp också! ;)

Svar: Det beror nog på vart man bor i landet, här i Umeå säger vi skrana men vet att högre upp i Norrland säger man madrass. Vet inte hur det ser ut i södra Sverige.
Vilma Enquist

2016-01-25 / 10:58:58
URL: http://duttis.webblogg.se

Innan du kommenterar:
- Jag fotograferar med Nikon D3100
- Kopiering av mina bilder är ej tillåtet
- Jag redigerar mina bilder i GIMP
- Under kategorin Frågor/Svar hittar du återkommande frågor


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mitt namn är Vilma Enquist och jag är 17 år. Jag bor för nuvarande i Umeå och pluggar samhällsprogrammet vid Midgård. Min stora passion i livet är fotografering och allt som har med det att göra. Men jag tycker även om att mysa framför en bra serie, umgås med människor, titta på hockey och hänga i kyrkan. Min dröm är att bli fotograf och starta ett eget fotoföretag. Jag har stark tro på Jesus och tillbringar därför mycket av min tid i min kyrka. I min blogg får du följa mitt stora fotointresse samt se hur mitt liv kan se ut. Välkommen till min värld!
Kontakt: vilmaalvinablogg@gmail.com