Fem tips för bättre porträtt

    ·  Porträtt, Tips
 
- För mer variation förflytta dig eller modellen så att hon/han hamnar i hörnet av bilden istället för mitten som man oftast ser.
 
- Låt personen få göra något medan du tar bilden eller använda sig av ett förmål t.ex. en gammal cykel eller ballonger för att få mer liv i bilden. Det kan även göra att modellen känner sig tryggare om hon/han inte blivit fotograferad förut. 
 
- Ta bilder från olika vinklar. Som jag beskrev i förra inlägget så valde jag att ställa mig uppe på en sten medan jag sa till Kajsa att ställa sig nedanför. Det blir mer variation och roligare bilder.
 
- Välj ett lågt bländartal. Det gör att modellen hamnar i fokus och bakgrunden blir "suddig", som ni kan se på bilden ovanför. 
 
- Sist men inte minst fotografera i en miljö där modellen känner sig bekväm. Sätt på musik i bakgrunden, ta med lite fika och ha kul! 
 
 Om ni har fler frågor om porträttfografering så får ni gärna skicka iväg ett mail till vilmaalvinablogg@gmail.com. Ett stort lycka till!!

Vinterporträtt

    ·  Fotografi, Porträtt
Igår fotograferade jag några från klassen, bland annat Kajsa som ni ser på bilderna här uppe. Jag tycker det syns väldigt tydligt hur mycket jag har utvecklas jämfört med hur det såg ut för ett år sedan. Den första bilden är min favorit. När dessa bilder togs stod jag på en sten och så bad jag Kajsa kolla upp mot mig. Jag själv tycker det blir en mycket bättre vinkel än om jag istället skulle stått mitt emot henne på marken. Jag har funderat på att göra ett inlägg där jag ger enkla tips för att få till ett bra porträtt, skulle ni vilja ha ett sådant? Kommentera!
 
 

26 februari

    ·  Natur, Vardag, Vilma
Halloj, nu var det äntligen helg igen. Denna vecka har varit relativt lugn, varken prov eller inlämningsuppgifter har behövts göras. Jag har bara ett prov och en redovisning kvar innan jag får ta lov!! Idag öppnade IKEA här i Umeå och det märktes verkligen när jag skulle fara hem från skolan. Min buss var tvungen att stå i kö ett bra tag innan den kunde köra vidare mot mitt håll. Jag och mamma ska eventuellt fara dit någon gång i helgen, risken är väl bara att det är så mycket folk att det knappt går att ta sig fram. Hörde av en klasskompis att alla hotell i hela Umeå är fullbokade fram till påsk.
 
 Imorgon ska jag fotografera med några i klassen och sedan på kvällen ska jag på ett ungdomsmöte som min kyrka anordnar. Min morfar skulle egentligen kommit hit i helgen men Gidde blev sjuk. Denna kväll blir lugn, ska unna mig något gott och slappa framför TV:n/datorn. Hur ser era planer ut för helgen? Kommentera gärna:) 

Mitt namn är Vilma Enquist och jag är 17 år. Jag bor för nuvarande i Umeå och pluggar samhällsprogrammet vid Midgård. Min stora passion i livet är fotografering och allt som har med det att göra. Men jag tycker även om att mysa framför en bra serie, umgås med människor, titta på hockey och hänga i kyrkan. Min dröm är att bli fotograf och starta ett eget fotoföretag. Jag har stark tro på Jesus och tillbringar därför mycket av min tid i min kyrka. I min blogg får du följa mitt stora fotointresse samt se hur mitt liv kan se ut. Välkommen till min värld!

Kontakt: vilmaalvinablogg@gmail.com